A B A Z I

Bedri Zenel Islami
Për shokun, bashkëveprimtarin, bashkëluftëtarin e Mikun e Tij të madh Ali Ahmetin!
Pseudonimi me i madh shqiptar i shekujve ABAZI!

1.

“Abazi”

Është e pabesueshme, por sonte,
besoj te pavdekësia e tmerrshme e një njeriu,
ai do të jetë edhe kur qielli do të ndërrojë
trajtat e tij,
do të jetë pjesë e historisë për veprën e papërfytyrueshme,
si njeriu që pa lirinë,kur askush nuk e shihte,
për udhëtimin drejt vdekjes si shenjë jete,
për rrugët pa trajtë që i deshi çmendurisht,
për botën që qepi pas vetes,
për njeriun që deshi të qëndronte i panjohur
dhe është gjithkush…

me hapa të ngadaltë ai ndërtoi
të pa imagjinueshmen…

Bedri Zenel Islami
20 Qershor 2022