A është fituar pasuria familjare e kandidates “së pavarur” për Shkupin, në mënyrë mashtruese dhe kriminale?

Pas informacioneve të fundit që kanë mbërritur në redaksinë tonë, shtrohet pyetja “A është pronë e familjes në pronësi të “kandidatit të pavarur, të mbështetur nga VMRO-DPMNE për Qytetin e Shkupit në mënyrë kriminale, mashtruese?”.

Veprimet e këtij teksti zhvillohen në vitin 1997/98 kur V.J. (babai i kandidatit) mbante një post të fuqishëm në Ministrinë e Brendshme. Konkretisht bëhet fjalë për një ish-shef të shërbimit për tregti të paligjshme të drogës dhe armëve, i cili si ish-polic ka qenë në lidhje me një farë MS. (i lindur në Gjilan) i cili kishte një hotel dhe një shtëpi të të moshuarve në Shkup.

“Mediat duhet t’i kushtojnë pak vëmendje të shkuarës së errët të V.J. babai i kandidatit “të pavarur” për kryetar të Qytetit të Shkupit i cili gjatë qëndrimit të tij në NTS 1997/1998 arriti të fitojë një pasuri të një karakteri më të lartë me një pagë policore.

V.J. në qershor 1997 bëri një marrëveshje me M.S. si punonjëse policie në atë kohë për të përkthyer pronën e saj në rast vdekjeje, e gjithë pasuria që dispononte i përkiste V.J.

Një javë pas lidhjes së kësaj kontrate, gruaja vdes në rrethana të pashpjegueshme (me dyshimin për vdekje të detyruar) paraprakisht pa ndonjë problem shëndetësor. Pas vdekjes së saj nuk është bërë as autopsi dhe as asgjë, pas së cilës V.J. ajo transferon të gjithë pasurinë e saj në emër të saj.

Për shkak se e ndjera është me origjinë nga Serbia, familjarët e saj kanë ardhur në Maqedoni për të parë se çfarë po ndodh me pronën e saj, por kanë hasur në kërcënime dhe kanë kuptuar se çfarë po ndodhte, pas së cilës janë tërhequr nga kërkesa pronësore.

Për veprimet kriminale të V.J. Ka ende shumë për të shkruar, por duhet theksuar se bëhet fjalë për një person të afërt me ish-drejtorin e Byrosë së Sigurisë Publike, për të cilin në korridoret e policisë po përflitet se së bashku kanë arritur të vjedhin 23 kilogramë kokainë. që u kapën nga një farë P.A.

Gjithashtu, duhet të dihet se V.J. ai është gjithashtu një mik i ngushtë i ish-kryeministrit tashmë të arratisur, Gruevskit.

Ndërkohë, gjatë fushatës për raundin e dytë të zgjedhjeve lokale, V.J. ai u premton njerëzve se nëse do të arrijë të bëhet vajza e kryetarit të kryeqytetit, ata do të mbushen me para”.

Pas gjithë këtij teksti, lind sërish pyetja:

A është një shtëpi pleqsh një shtëpi me një drejtim?
A është hoteli një strofkë oficerësh policie “të ndyrë” për përdorim gjatë natës?
A është fituar pasuria familjare në pronësi të një kandidati “të pavarur” për Shkupin në mënyrë kriminale e mashtruese?