ABDYLMEXHIT KARAGA, BESNIKU I ALI AHMETIT

Abdylmexhit Karaga, simbas deshmise kompetente historike e me autorizim komandues i Udheheqesit te madh te popullit shqiptar Ali Ahmeti, eshte emer i veçante e i lavdishem i historise se fillimit te madh embrional te Ushtrise Çlirimtare te Kosoves!

Ditelindja e ketij burri eshte e rendesishme per historine informative publike te Ushtrise Çlirimtare te Kosoves!

Xhida i nderuar , Ti je hallke e madhe e fillimit heroik e historik te UÇK-se!

Ti ishe njeriu më me fat, sepse ke qene veprimtarë nen udheheqjen e Ali Ahmetit, por edhe ke qene besniku i Tij!

Ngjarja e madhe qe ke qene i vetmi bartes, te vendose ne balle te kolones se arte, e cila te nxjerre ne njeriun te i cili, themeluesi i UÇK-se, kishte besim vullkanik!

Jetegjatesia jote, eshte nderim e respekt edhe per dokumentet e para te informimit publik historik te UÇK-se!

Emrin Tend, Udheheqesi i madh e i lavdishem i popullit shqiptar Ali Ahmeti, me angazhimin dhe kontributin Tend preciz e hermetik konspirativ, e ka vendosur ne themelet e çelikta te shperndarjes historike nga kryeqendra e pare shqiptare Shkupi, te lajmit te madh kombetar, ate te fillimit te njoftimit te daljes ne skene te dokumenteve te shkruara te UÇK-se!

Si njeri prej shokeve e bashkeveprimtareve te Ali Ahmetit, kam knaqesine te ta uroj ditelindjen, edhe 💯 vite jete, me familje, me nipa e mbesa, me shoke e miqe!
Jete te gjate e te lumtur!

Ismet Sylejmani,
Prishtine, 7 Prill 2020!