Ahmeti kërkon që të gjithë funksionerët të kalojnë nëpërmjet vetingut

Partia e Ali Ahmetit mbetet në kërkesën për `veting` ndaj deputetëve dhe zyrtarëve që kryejnë veprimtari publike.

Lideri i BDI-së në takim me përfaqësuesit e IRI-it në Kuvend, kërkoi këshilla për zbatimin e sistemit të kontrollit në vend. Vetëm në këtë mënyrë do të jetë e mundur të parandalohen sulmet kundër zyrtarëve dhe përhapjen e lajmeve të rrejshme. Për skandalin me Pavle Bogoevskit, Ahmeti tha se nuk ka qenë në rrjedhë.

Në lidhje me operacionin `fshesa` Ahmeti tha se ende nuk e ka diskutuar me Zaevin, dhe se po pret që të kalojnë obligimet e kryeministrit që të dakordohen për një takim mbi këtë temë.

Zaev sot përsëri nga Vjena njoftoi përsëri se ndryshimet e disa prej zyrtarëve që dështuan në punën e tyre do të ndodhin në fillim të muajit të ardhshëm dhe tha se qytetarët dërguan një mesazh të qartë se nevojiten një ndryshime.