Ahmeti: Një popull me flamur kombëtar e universitet nuk mund të quhet i diskriminuar

Kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti, në një intervistë për KosovaPress tregon se a është i mundshëm një bashkëpunim me partitë shqiptare që janë në opozitë. Tregon sa do të vazhdojë partneriteti me LSDM-në e Zoran Zaev dhe gjithashtu flet për mos hapjen e negociatave me Bashkimin Evropian.

Ai tha se subjekti i tij ka një prej elektorateve më të qëndrueshëm në vend dhe pret që në zgjedhjet e 12 prillit të ketë rritje të numrit të përkrahësve. BDI tashmë është përcaktuar që të garojë e vetme në zgjedhjet që pritet të mbahen këtë pranverë në Maqedoninë e Veriut, dhe sipas Ahmetit, partitë e vogla duhet të bëhen bashkë, meqë siç thotë ai, më shumë se dy parti shqiptare në vend i bëjnë dëm atyre, duke u bërë kështu shpërndarja e votës.

Ali Ahmeti thotë se në Maqedoninë e Veriut ende janë të organizuar mbi baza etnike dhe ende ka nevojë që shqiptarët të përfaqësohen nga parti politike shqiptare me përgjegjësi