BDI- Dega Likovë: Dallimi ndërmjet Ali Ahmetit dhe Ziadin Selës

Në kohërat më të vështira për shqiptarët, nën okupimin jugosllav, atëherë kur populli shqipëtar po vuante nga helmimet nëpër shkolla, burgosjet dhe vrasjet politike gjithandej nga makineria më gjakatare në Evropë, dhe në kohën kur po digjeshin flakë trojet tona, historia jonë, njëkohësisht edhe u pasuara me histori dhe ngjarje të lavdishme, siç ishin :

1. Greva e minatoreve të Trepçës
2. Protestat studentore të vitit 1981 në Prishtinë
3 Themelimi i Lëvizjes Popullore të Kosoves
4 Protestat studentore të vitit 1989 në Prishtinë
5 Themelimi i UÇK-së në Kosovë, Preshevë e Maqedoni.
Ali Ahmeti, në të gjitha këto ngjarje ishte një ndër protagonistët kryesor, kurse Ziadin Sela dhe opozitarët tjerë, atëher kur po digjej atdheu, ishin vetem telespektator.

Edhe një gjë gjithashtu të rëndësishme:
Ali Ahmeti derisa të ekzistoj në skenën politike, nuk do të ketë opozitar që do të arrijë ta fitoj dhe lideri i ardhshëm, i vërtet i shqiptarëve, kurrë nuk do të dalë nga opozita, por do të dalë nga dora e vet Ali Ahmetit.