Bujar Osmani nuk i ndahet Shqipërisë, bashkë me Xhaçkën para 27 vendeve anëtare të BE-së

Kryediplomati Bujar Osmani dhe Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Olta Xhaçka, sot raportuan për dosjet evropiane të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë para kolegëve të tyre nga vendet anëtare të BE-së.

Shefi i diplomacisë Osmani, raportoi për progresin në reforma, për hapat e ndërmarra për kapërcimin e problemit me Bullgarinë dhe në drejtim të ndërtimit të fqinjësisë së mirë. Ai tha se Maqedonia e Veriut meriton të lëvizë më tutje në rrugën evropiane, ndërsa Këshilli i Evropës në qershor përfundimisht të materializojë vendimin, nga marsi i vitit të kaluar, për nisjen e negociatave përmes miratimit të Kornizës negociuese dhe mbajtjes së Konferencës së parë ndërqeveritare.

Osmani dhe Xhaçka janë optimist për rrugëtimin e dy vendeve, por edhe gjithë rajonit, në BE.