Deputetja Duda Balje vjen me parti të re…

Listës se partive politike ne Kosovë, ju ka shtuar edhe një parti e re e cila vjen nga komuniteti boshnjak e themeluar nga Deputetja Duda Balje.Lajmin për ketë e ka konfirmuar vetë deputetja Bale përmes një postimi në profilin e saj zyrtar në “Facebook”.“Ju informojmë për fillimin e funksionit të subjektit politik të sapo regjistruar – Bashkimi Social Demokratik (Sdu)”, ka thënë ajo.

Më poshtë e gjeni njoftimin e plotë:Ju informojmë për fillimin e funksionit të subjektit politik të sapo regjistruar – Bashkimi Social Demokratik (Sdu).Partia formohet nga një numër i madh njerëzish që mendojnë njësoj, me një qëllim të përbashkët për të dhënë diçka ndryshe në skenën tonë politike, për t ‘ i kthyer pushtetin politik nga të cilët bëhet fjalë për interesat e drejtpërdrejta të njerëzve dhe jo një të vogël numri i njerëzve.

Bashkimi ynë i ri Social Demokratik është një parti e atyre që ndajnë të njëjtat ide, ata që do të punojnë për të nevojë për ndryshime dhe jo ata që thjesht po flasin për ta. Sdu është një parti e atyre që jetojnë nga puna, dituria, vonesa, dhe jo ata që jetojnë nga përdorimi i gabuar i punës së të tjerëve, njohurive dhe vonesa.Sdu është një parti e njerëzve të ndershëm, punëtorë në kuptimin më të përbashkët demokratik të fjalës, partia e të rinjve krijues, partia e poetit dhe artistëve, partia e avokatëve dhe mjekëve tanë, partia e sipërmarrës të përgjegjshëm, partisë intelektuale, partia e mësuesve e fëmijëve tanë, një parti e shtypur, e dobët, nezaštićenih, klient i fermerëve, Cattlemen, kardiak…
Partia e popullit tonë nga horoskopit, idetë dhe mbështetja e tyre.

Do të mbahet për drejtësi sociale dhe një shoqëri më njerëzore me shanse dhe mundësi të barabarta për të gjithë, me punësimin e njerëzve të arsyeshëm, të ndershëm dhe të punës. Ne do të fokusohemi energjinë tonë në kujdesin e punësimit, punësimin më i madh i Maldive në sektorin shtetëror, për më shumë dinjitet të klasës së mesme, një pozitë më të barabartë i grave, dhe pjesëmarrjen e grupeve të largëta dhe të prekshme në procesin e vendimit Të lutem.Partia jonë (sdu) do të punojë energjike për lirinë e deklaratës kombëtare dhe përkufizimit si një avull i pavarur i çdo qytetari dhe çdo anëtari të komunitetit kombëtar. Ne do të qëndrojmë për konfirmimin e pasurisë kulturore dhe të tjera kombëtare të Bosnjës sonë dhe të gjitha komuniteteve të tjera etnike, për t ‘ u kujdesur për Specialitete kombëtare, gjuhët dhe letrat, mbrojtjen e origjinalitetit si dhe për format demokratike të kulturës dhe të tjera pa dominuar.Është një parti moderne që, në mënyrë moderne, i jep alternativë sfidave sociale, ekonomike, kulturore dhe të tjera. Vlerat tona themelore janë barazia, solidariteti dhe liria. Fondacioni dhe rrahja e jetesës së partisë sonë të re janë anëtarë të motivuar aktivisht, energjia, idetë, planet e tyre…Për shkak të të gjithë atyre dhe të mësipërme, jam i sigurt se kemi marrë vendimin e duhur. Energjia e pabesueshme dhe entuziazmi i të gjithë atyre që dhanë mbështetje edhe më shumë na kanë bindur se ishim në rrugën e duhur dhe më tej na motivuar në pozitive dhe luftojmë për të ruajtur dhe aktivizuar vlerat e vërteta sociale demokratike.