Dimitrov: Bisedimet me BE-në janë mundësi e mirë për të krijuar kushte evropiane në Maqedoni

Negociatat me BE janë një mundësi e madhe për të krijuar kushte evropiane për jetesë dhe punë për qytetarët e Maqedonisë së Veriut. Ne kemi besim se në gjysmën e dytë të vitit, ekipet tona do të fillojnë punë konkrete në kapitujt ose grupimet e legjislacionit të BE-së, siç kërkohet nga metodologjia e re për kryerjen e negociatave, tha Ministri i Jashtëm Nikolla Dimitrov në takimin e sotëm me ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së në Maqedoninë e Veriut.

Në video-takimin morën pjesë gjithashtu zv. kryeministri për Çështje Evropiane Bujar Osmani, Ambasadori i BE-së Samuel Zhbogar, ndërsa u mbajt me iniciativën e ambasadës kroate në Maqedoninë e Veriut në cilësinë e Presidencës Kroate me Këshillin e BE-së. Takimi u mbajt për nder të mbarimit të presidencës gjashtëmujore të Kroacisë me Këshillin e BE-së, si dhe shkëmbimi i rregullt i pikëpamjeve dhe informacionit mbi procesin e pranimit të Maqedonisë së Veriut.

Ata diskutuan gjithashtu zhvillimet e fundit në BE dhe brenda vendit, si dhe sfidat me të cilat përballen vendet e BE-së dhe rajoni i Ballkanit Perëndimor në trajtimin e pandemisë COVID-19, tha Ministria e Jashtme.

Në takimin me ambasadorët e BE-së, u shkëmbyen mendime për situatën me coronavirusin në kontinentin evropian.

“Kemi shprehur shpresë se uniteti dhe solidariteti i filluar në trajtimin e këtij kërcënimi midis BE-së dhe rajonit të Ballkanit Perëndimor do të vazhdojë me një intensitet dhe koordinim edhe më të madh, veçanërisht në periudhën e ardhshme kur kufijtë për udhëtim të lirë të qytetarëve tanë ngadalë do të fillojnë të hapen, do të jetë e nevojshme të sigurohet rimëkëmbje ekonomike për kompanitë tona”, tha Dimitrov.