Disa mënyra për t’u mbrojtur nga bakteriet kur dilni jashtë

Ju duhet të merrni masa paraprake shtesë për të siguruar mirëqenien tuaj ndërsa jeni në publik, kështu që këtu janë dhjetë mënyra për t’i mbajtur mikrobet larg.

1.Veshni dorëza

A e dini se sa njerëz prekin një kuti para se ta vendosin atë në raft? Veshja e dorëzave mund të jetë pa kuptim, por mund t’ju shpëtojë nga transmetimi i një sëmundjeje të rëndë. Mos harroni, madje edhe koronavirusi mund të jetojë për 72 orë në një sipërfaqe, dhe nuk dëshironi të jeni diku afër atyre mikrobeve.

2. Përdorni një maskë

US Is Not Prepared for Coronavirus. We Need a Massive Expansion of …

Përdorimi i një maskë të fytyrës është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbrojtur rrugët e ajrit tuaj nga frymëmarrja në baktere të dëmshme. Ka qindra viruse dhe mikrobe që mund të transferohen nga pikat e pështymës nga hunda ose goja. Një maskë për fytyrën mbron vetëm ajrin që thithni dhe është shumë i lirë.

Pavarësisht nëse jeni i sëmurë apo jo, nuk ju lëndon të vishni një maskë. Eshtë vetëm një masë shtesë sigurie që siguron mbrojtjen tuaj.

3. Mbani dezinfektues për duar

How to Make Hand Sanitizer—How to Make Hand Sanitizer With Alcohol …

Dezinfektuesi i duarve nuk mund të zëvendësojë kurrë sapunin apo ujin. Vetëm uji i ngrohtë dhe sapuni do të vrasin të gjitha mikrobet në duar. Sidoqoftë, është mirë ta keni një të tillë me vete kur nuk kendi mundësi ti pastroni duart.

4. Mos u përqafoni e mos ia zgjatni dorën të tjerëve

Pavarësisht sa shumë dëshironi të shtrëngoni duart ose të përqafoni mikun ose anëtarin e familjes, duhet të rezistoni. Këto janë veçanërisht jashtë kufijve gjatë një pandemie. Sidoqoftë, duhet t’i shmangni këto veprime gjatë sezonit të pikut të gripit.

5. Shmangni banjat publike

Why you shouldn’t be freaked out by the bacteria in public …

Banjat publike janë të këqija, pa marrë parasysh në cfarë kohe. Sidoqoftë, kur po ndodh një pandemi, atëherë ato janë veçanërisht toksike. Nëse jeni jashtë dhe keni nevojë, atëherë përpiquni ta mbani dhe të shmangni përdorimin e këtyre banjove.

6. Rrini larg vendeve të mbushura me njerëz

Distanca sociale do të thotë të qëndrosh larg nga një distancë e caktuar nga të tjerët, por duhet të shmangësh edhe vendet e mbushura me njerëz. Nëse keni nevojë për sende ushqimore ose medikamente, atëherë duhet të përpiqeni të përdorni mënyra që të mos keni kontakt me njerëz.

Sa më shumë njerëz të jenë në një vend që vizitoni, aq më të larta janë shanset për të kontaktuar me bakteret e tyre. Vlerësohet se një përqind e popullsisë ka coronavirus, dhe në një zonë të mbushur me njerëz, shanset tuaja për të ardhur në kontakt me të rriten ndjeshëm.

Meqenëse kaq shumë njerëz të sëmurë dhe vdesin nga ky virus, ia vlen të merrni çdo masë paraprake të mundshme për t’u mos u infektuar.

7. Pastroni duart

Shumë njerëz nuk dinë vërtet si të lahen duart. Të lini ujin të rrjedhë dhe të shkatërroni një tufë sapuni për disa sekonda nuk do të vrasin bakteret në duart tuaja. Jo, duhet të lani duart ashtu si jeni gati të bëni operacione.

A keni parë ndonjëherë një kirurg në televizion duke u larë të shkojë në dhomën e operacionit? Ju duhet të përdorni një sasi të shëndetshme të sapunit dhe ujin më të nxehtë që mund të qëndroni. Për më tepër, duhet të lani të paktën 20 sekonda.

Mendoni për një këngë që mund të këndoni që zgjat rreth gjysmë minutë. Kjo do t’ju ndihmojë të siguroheni që jeni duke larë për periudhën e duhur kohore.