Djali nëntë vjeçar qan me gëzim pas trajtimit të fundit me kimioterapi

Një djalë nëntë vjeçar qau me lotë gëzimi ndërsa mori dozën e tij të fundit të ilaçeve të kimioterapisë pasi fitoi betejën e tij tre-vjeçare me kancerin.

Ashley Cotter, 28 vjeç, nga Norman, Oklahoma, tha për ABC se djali i saj Steven ishte gjashtë vjeç kur u diagnostikua me leukemi limfoblastike akute me rrezik të lartë për jetën në gusht të vitit 2016-të.

Ai filloi trajtimin e kimioterapisë vetëm disa ditë më vonë dhe vazhdoi të merrte ilaçet çdo ditë për tre vitet e fundit deri të shtunën e kësaj jave.

Nëna e Stivenit postoi në Facebook një video emocionale të tij duke u ulur në tryezën e dhomës së tyre të ngrënies, menjëherë para se të merrte dozën e fundit të pilulave.

Në klip, të gjitha ilaçet e Steven janë rreshtuar në tryezë ndërsa ai ulet me kokën e mbështetur në duar. Ai fillon të shtrëngojë fytyrën ndërsa sytë i mbushen me lot pasi kuptojnë se më në fund se është pa kancer.

Vëllai dhe shoqja më e vogël e Stivenit brohorasin për të nëpër dhomë ndërsa babai i tij ecën dhe i jep një përqafim të madh.

“Ai ka pasur kaq shumë transfuzione gjaku dhe trombocionesh gjatë tre viteve të fundit, kaq shumë ilaçe dhe qëndrime në spital,” tha Ashley për ABC.