Dr. Florin Besimi: Ja zotimet dhe iniciativat e Kryeministrit të parë shqiptar

Kandidati i Bashkimit Demokratik për Integrim, dr. Florin Besimi, ka prezantuar pesë zotime dhe disa nga iniciativat e Kryeministit të parë shqiptar, gjatë mandatit të tij.

Ja postimi i plotë i dr. Florin Besimit në fb:

Pesë Zotimet dhe 25 iniciatiavat e kryeministrit te parë shqiptar:

Ja disa prej tyre:

1️⃣ Dy drejtor me nënshkrime të lidhura në dhjetra institucione shtetërore ( përzhino etnike)
2️⃣ Gjuha Shqipe e detyrueshme për çdo nxënës nga klasa e pestë,
3️⃣ Vendimmarrje me badenter në Qeveri për investimet kapitale
4️⃣ Himni i shtetit të pasqyron përbërjen multietnike të vendit
5️⃣ Shpallja e 13 gushtit – festë shtetërore

6️⃣ Gjykatë e lartë e barazisë dhe antidiskriminimit
7️⃣ Veting i detyrueshëm për çdo bartës të funkcionit publik
8️⃣ Raport obligativ i këshillit gjyqësor çdo 6 muaj për luftën ndaj korrupcionit te bartësit e posteve publike
9️⃣ së paku një rrogë për çdo familje
🔟 subvencionim 50% i kontributeve për çdo punësim në ndërrmarje private që do përmirëson përfaqësimin e drejtë
1️⃣1️⃣ Zero tatim për çdo punësim nën moshën 35 vjet
1️⃣2️⃣ orar 4 orë të premten
1️⃣3️⃣ 600 euro rrogë minimale për mësuesit dhe infermieret
1️⃣4️⃣ Shtëpi shëndeti në çdo komunë
1️⃣5️⃣ Pension social për çdo grua që nuk ka asnjë ditë pune
1️⃣6️⃣ Ujë i pijshëm dhe kanalizim për çdo shtëpi
1️⃣7️⃣ Arsim parashkollor i deryrueshëm
1️⃣8️⃣ Kazinot 1 km larg qendrave
1️⃣9️⃣ Shkolla profesionale për çdo komunë