Drejtësia ngdhnjeu, Tomor Morina lëshohet në liri

Ditëve te fundit ka qene me se aktuale çeshtja e nje urdher-arresti nga shteti Serb, qe datojne nga fake gjyqet e kohes se Sllobodan Millosheviçit per te gjithe pjestaret e shtabit te pergjithshem dhe ushtaret me te dalluar te Ushtrise Çlirimtare Kombetare.

Rasti fundit ishte me saktesisht per pjestarin e zones operative te Dukagjinit, Tomor Morrina.
I njejti u arrestua ne Republiken e Maqedonise se Veriut me nje urdher arrest te shtetit serb.
Opozita nuk hezitoi te trumpetonte qe i njejti do te ekstradohej ne serbi.

Por ishin disa individe qe luajten nje rol mbreslenes ne te gjithe kete proçes, njera nga keta ishte gjykatesi suprem Shpend Devaja, cili me ngulmin me te madh e beri te pamunduren qe Tomor Morina te lihej ne liri.