Drejtori i Teatrit të Gostivarit kundër emrave të dëshmorëve në shkollat e Shkupit

Në të njëjtën vijë me maqedonasit por vetëm duke e trajtuar ndryshe cështjen e emrave të shkollave në Cair drejtori i Teatrit të Gostivarit Visar Vishka nuk ka mbetur pa u futur në debatin e zjarrtë ditëve të fundit duke qenë kundër që institucionet e lartëpërmendura shkollore shqipe të kenë emra heronjësh .Vishka nuk ka reaguar deri tani kur shkollat kanë patur emra maqedonësh.

Në vijë të kësaj drejtori Vishka përmes një postimi në rrjetin social duke ironizuar thotë se e dij që flas me njerëz të shekullit të kaluar por shkollat duhet të mbajnë emra dijetarësh ,arsimtarësh dhe shkencëtarësh duke qenë kundër emrave të heronjëve në këto institucione shkollore që për shumë kohë këto shkolla kanë patur madje emra maqedonësh .

Ky është postimi i tij n:
E di se flas me njerez te shekullit te kaluar ama…shkollat duhet te mbajne emra dijetaresh, arsimtaresh, shkencetaresh, shkrimtare e poet…ka plot objekte, parqe e rruge etj etj tjera qe do te nderoheshin me emrat e politikaneve dhe deshmoreve.
Pak me shume respekt per intelegjencen dhe…logjiken. Po. Logjiken.

#HajdeRaus

SPONSORED CONTENTMgid