Emina Çunmulaj kërkon ndihmën tonë për të ndihmuar të tjerët

Nisur nga rastet tronditëse në Shqipëri ku u mbajtën edhe protesta në sheshin e Tiranës, Fondacioni “Fundjavë Ndryshe” me zëvendëspresidenten Emina Çunmulaj po krijon një paltformë të veçantë për gratë viktima të dhunës dhe fëmijë viktima të abuzimit seksual.

“Në kontekstin e ngjarjeve të fundit, statistikave zyrtare dhe numrit të lartë të raportimeve të dhunës dhe abuzimeve që marrim gjatë procesit tonë të punës, duket se ky fenomen vazhdon të rritet me ritme të shpejta, ndaj dhe Fundjavë Ndryshe ka marrë përsipër krijimin e një mekanizmi për mbrojtjen, sigurinë dhe integrimin e viktimave të dhunës në familje dhe abuzimit seksual. Jemi të entuziazmuar të njoftojmë sot që kemi filluar një platformë të re të fokusuar posaçërisht në këtë çështje.” – shkruan në postimin e modeles në llogarinë e saj në Instagram

Ky program do të drejtohet nga Emina Çunmulaj si zëvendëspresidente, e cila ka punuar ngushtë me fondacionin për tre vite radhazi.

“Kjo platformë e re do të na ndihmojë jo vetëm të rritim ndërgjegjësimin, por edhe të mbledhim fonde që janë shumë të nevojshme për të garantuar sigurinë, shëndetin mendor dhe ekonomik të viktimave të abuzuara. Krahas Arbër Hajdarit dhe një ekipi të ri të profesionistëve shëndetësorë dhe juridikë, ne do të luftojmë për të sjellë drejtësi dhe stabilitet për viktimat e dhunës.” – shkruan Emina ndër të tjerash.

Ajo po ashtu ndan një link ku fton të gjithë vullnetmirët të kontribuojnë në fondin e ngritur.

Më poshtë postimi i plotë i Çunmulajt në llogarinë e saj në Instagram.

View this post on Instagram

Dear friends, In the context of the actuality and current statistics we are learning that domestic violence continues to increase at a rapid pace, also the high number of reports of this phenomena during our work process, Fundjavendryshe has started the progress of setting up a mechanism for protection, security and integration of victims of domestic violence and sexual abuse . We are thrilled to announce today that we started a new platform specifically focused on this matter . This program will be run by Emina Çunmulaj as Vice President ,she has worked hand-in-hand with Fundjavendryshe for the last three years with patios and dedication to bring those in need a new opportunity to life. “This new platform will help me not only raise awareness but gather funds that are much needed to bring a safety, mental health and economic stand . Alongside with Arber Hajdari and a new team of health and legal professionals , we will fight to bring justice and metal stability to victims in need “says Emina This mechanism is an aid scheme, which will go through several processes. 1. The safety of sexually abused victims and domestic violence victims is vital for community development. To provide their security Fundjavë Ndryshe will buy and build homes to relocate victims of violence and abuse from one city to another, as in addition to physical or sexual violence, these people are victims of prejudice and the mentality of the people surrounding them. 2. Mental health. To ensure that the victim has the opportunity to be psychologically supported and to overcome the traumas of violence and abuse, Fundjavë Ndryshe will organize a team of psychologists across the country who will assist victims through psychological therapies. 3. The legal space and the lack of legal protection of the victim are the main reasons why abusers are not punished as they deserve. Fundjavë Ndryshe will organize a legal team, which will assist in the trials of victims, to ensure that the abuser will receive the punishment he deserves and to ensure that the relevant institutions will take the necessary measures to protect the victims. If you would to contribute to this cause, the link is in my bio

A post shared by eminacunmulaj (@eminacunmulaj) on