Filipçe premtoi, realizim s’ka, punonjësit e shëndetësisë akoma punojnë me kontratë në vepër

Mjekët dhe infermieret vazhdojnë të punojnë në kontrata me afat të caktuar. Punëtorët shëndetësorë janë ende në pritje të kontratave të tyre për t’u shndërruar në një kohë të pacaktuar – një premtim i bërë nga autoritetet shëndetësore katër muaj më parë. Ministria e linjës tha se procedura ishte komplekse, por këmbënguli se premtimi do të përmbushej. Kur? Ata nuk specifikojnë, përcjell FLAKA.

“Aktivitetet janë duke u zhvilluar për të transformuar punësimin, në bashkëpunim me shërbimet profesionale të institucioneve shëndetësore publike. Duhet të kemi parasysh që kjo është një procedurë komplekse dhe e gjerë, që përfshin të gjitha institucionet e shëndetit publik në vend, por theksojmë se ky premtim do të realizohet pas përfundimit të të gjitha procedurave ligjore”, thonë nga MSH.

Pas njoftimeve të mediave këtë verë që mjekët brenda vendit po punojnë për pagë 15,000 denarë me kontrata me afat të caktuar, Ministri Filipçe premtoi se kontratat do të shndërroheshin në të gjithë punonjësit e shëndetit publik dhe të gjitha do të paguheshin sipas pagës mesatare.

“Që nga nesër, të gjitha institucionet e shëndetit publik do të duhet të thonë numrin e saktë individualisht, ne kemi numrin e përgjithshëm, dhe ne do t’i dërgojmë një kërkesë financave për të aprovuar një shumë të përshtatshme të fondeve për atë punësim që do të transformohet. Kështu që në periudhën tjetër, të gjithë punonjësit e kontraktuar do të transformojnë punësimin e tyre dhe do të punësohen pafundësisht dhe mjekët, infermierët dhe personeli i mesëm, etj. “, tha Filipçe.

Sipas informatave të TV 24, institucionet shëndetësore tashmë kanë dërguar kërkesa në institucionet kompetente, por ata thonë se ende nuk kanë marrë një përgjigje nga autoritetet.