Fletë-arrest për vrasësin e personit që festoi natën e fitores së VMRO-së

Zëdhënësja dhe gjykatësja në Gjykatën e Shtipit, Julijana Netkova ka informuar se kompetentët nga MPB dhe SPB Shtip i kanë informuar se Spasov prej të premten deri më sot nuk është gjendur në zonën e Komunës së Shtipit. “Igor Spasov nuk është gjendur dhe nuk është i kapshëm për organet e përndjekjes. SPB Shtip e ka informuar Gjykatën se ai është i pakapshëm dhe është arratisur, për të cilën Gjykata menjëherë ka dhënë pajtueshmëri për shpalljen e fletërarrestit për gjetjen e tij brenda territorit të Maqedonisë së Veriut”, deklaroi Netkova.

Ajo shtoi se nëse organet hetuese nuk e gjejnë në territorin e shtetit, atëherë, përsëri do të njoftohet Gjykata, e cila jep pajtueshmëri për shpalljen e fletëarrestit ndërkombëtar.

Spasov është dënuar me 14 vjet burg për vrasjen e djaloshit Martin Neshkovski, në natën e festës së VMRO-DPMNE-së, pas fitores në zgjedhjet parlamentare. Dënimin me burg e mban që nga viti 2011, ndërkaq i është ndaluar prej vjet për shkak të problemeve shëndetësore. Ai do të duhej që të paraqitet në Burgun e Idrizovës më 18 tetor.