Forumi Ekonomik i Vjenës (VEF) shkëlqen përsëri me një parti elegante kopshti në Akademinë Diplomatike në Vjenë

Forumi Ekonomik i Vjenës (VEF) shkëlqen përsëri me një parti elegante kopshti në Akademinë Diplomatike në Vjenë. Edhe Këtë vit, ambasadat e vendit nuk kursyen përpjekje dhe kohë personale për të treguar mysafirët aftësitë e tyre rajonale kuzhinore, së bashku me programin muzikor. Më 14 qershor anëtarët dhe miqtë e Forumit Ekonomik të Vjenës (VEF) gëzuan festën e 18-të tradicionale të kopshtarisë në kryeqytetin austriak.  Ashtu si në cilindo nga këto 18 vjet, ajo ofron një udhëtim kuzhinar dhe muzikor nëpër shtetet anëtare të Forumit Ekonomik të Vjenës.
Kjo ka qenë një ngjarje e preferuar e mbajtur deri më tani në kryeqytetin austriak dhe në Gutenstein për hapjen e verës, organizuar nga Sekretari i Përgjithshëm i VEF Dr. Elena Kircheva së bashku me ambasadorët në Vjenë të anëtarëve të forumit: Shqipëri, Bosnjë dhe Hercegovinë, Bullgari, Kosova, Lituania, Maqedonia, Moldavia, Rumania, Sllovenia, Turqia, Ukraina, Kroacia, Mali i Zi.
Pritja e parë e këti lloj Të Kopsht-it i këtij formati është mbajtur në vitin 2004 në kopshtin e rezidencës së të atëhershëm Ambasadori i Bullgarisë Dr. Elena Kircheva. Dhe që nga ajo mbahet çdo vit, Bordi Drejtues i Forumit Ekonomik të Vjenës arriti ta kthyer atë në markën e saj të tjera. 18 vite rresht Kopshti i mbajtur nga ana e forumit shumë të suksesshëm të Forumit Ekonomik të Vjenës, i dedikuar ngjarjes së parë prestigjioze për Republikën e Maqedonisë Veriore në kryeqytetin austriak. Indeksi i lartë i Kryeministrit të pranishme Zoran Zaev, i shoqëruar nga ministrat e tyre më të rëndësishme u zhvillua më 20 maj 2019 në Vjenë.