Gratë më të fuqishme në botë për 2019, Merkel e para

Udhëheqësja gjermane, Angela Merkel kryesoi listën e Forbes 2019, e ndjekur nga kryetarja e Bankës Qendrore Evropiane, Christine Lagarde nga Franca, dhe Kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA, Nancy Pelosi.

Merkel u vlerësua për qëndrueshmërinë e saj, për qëndrimin përballë Presidentit amerikan Donald Trump dhe për politikën e saj ndaj refugjatëve.

Merkel është kancelarë e Gjermanisë që nga viti 2005, ndërsa shpesh është përshëndetur si udhëheqëse de fakto e Bashkimit Evropian e madje edhe udhëheqëse e ‘botës së lirë ’.

10 gratë që kryesojnë listën:

Angela Merkel, Kancelarja Gjermane
Christine Lagarde, drejtuese e Bankës Qendrore Evropiane
Nancy Pelosi, Kryetare e Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA
Ursula von der Leyen, Presidente e Komisionit Evropian
Mary Barra, CEO e General Motors
Melinda Gates, Bashkëkryetare e Bill & Melinda Gates Foundation
Abigail Johnson, CEO e Fidelity Investments
Ana Patricia Botín, Kryetare Ekzekutive e Santander Botín
Ginni Rometty, CEO e IBM Gruaja e parë që drejtoi kompaninë
Marillyn Hewson, CEO e Lockheed