Gurbetqaret Sërmnovar Ministri në Vete!

Të rinjtë gurbetqarë të malësisë së Gostivarit,konkretishtë nga Sërmnova e njohur,të grumbulluar rreth Shoqata E Diasporës Sërmnova,me seli në Zvicer dhe deget e saj ne Europ,me kontributin e tyre në ndihmë vendëlindjes,po deshmojnë se ata me trup janë atje,ndërsa me shpirt dhe zemer në vendlindje.Kontributi i tyre është i gjithanshëm,në infrastruktur,kultur,sport,humanitet,shkollim etj.Në mandatin e parë,Kryesia e Shoqates investoi mbi 240.000 €,e që dëshmonë se sa ata e duan vendlindjen,duke grumbulluar dhe ndarë mjetet nga buxheti familjar i tyre.Te kontaktuar me ata na thanë:Rruga e trasuar nga të parët tanë,na obligon të ruajmë dhe vazhdojmë për Sërmnovën dhe Sermnovaret te cilët ishin mjaftë mire te organizuar,ndaj të gjitha stuhive të mëdha që pat populli ynë.Kujtojmë se Sërmnova ka 3 Dëshmorë dhe shumë Veprimtarë,Humanist,Shahiira,Sportist,tė njohur në hapsirat Shqiptare dhe ma gjer.
Gurbetqaret Sërmnovar Ministri në Vete!