Imami i njohur Imram Hussein, u bën thirrje të gjithë myslimanëve të Ballkanit të mbështesin Kishë Serbe në Mal të Zi

Një nga teologët dhe filozofët më të shquar islamik, Sheik Imram Hussein, u bëri thirrje të gjithë myslimanëve të Ballkanit të mbështesin besimtarët ortodoksë në Mal të Zi, duke thënë: “nëse jeni musliman: qëndroni krah për krah me vëllezërit tuaj të krishterë ortodoksë, duke i mbështetur ata të bashkuar dhe në solidaritet kundër qeverisë malazeze, e cila po luftonë Kishën Ortodokse “.

Ndërsa ky harron që Kisha Serbe ka kryer gjeoncid kundër myslimanëve në Bosnjë dhe Kosovë.Në fjalimin e tij, Huseini tërhoqi një vijë të qartë midis të krishterëve nga Perëndimi dhe ortodoksët: “Këta të krishterë (ortodoksë) nuk janë aq arrogantë sa ata që sundojnë nga Uashingtoni dhe Londra dhe Parisi …”, duke treguar qëndrimin më të fundit imperialist të të ashtuquajturës Krishterimi Perëndimor drejt Venezuelës dhe Bolivisë, por edhe kërcënimet që, për shkak të veprimeve të tyre, kanë mposhtur Rusinë, Kinën, Korenë dhe Iranin.

Shejh Imram përfundoi: “Ne lutemi që këto fjalë t’ju arrijnë … të ndiqni udhëzimet e Zotit nga Kurani dhe të pranoni këtë mundësi të qëndroni pranë vëllezërve tuaj të krishterë krah për krah për t’i rezistuar qeverisë Malazeze.”