Irfan Buçi:”Dje, në Qafë-Thanë u hap terminali doganor i financuar nga UNIONI EUROPIAN”

Dje, në Qafë-Thanë u hap terminali doganor i financuar nga UNIONI EUROPIAN.

Ambasadori Samuel Zbogar së bashku me Kryeministrin Zoran Zaev🇲🇰,drejtorin e përgjithshëm te doganës Gjoko Tanasoski hapën terminalin doganor në vendkalimin kufitar Qafë thanë 🛂 ku çdo vit kalojnë 1,5 milion pasagjerë dhe 100,000 kamionë.

Falë ndihmës nga 🇪🇺,Terminali i ri doganor jo vetëm që do të përshpejton lëvizjen e mallrave , por gjithashtu do të mundëson kontrollin më të mirë të ushqimit dhe punës së inspektimit veterinarë dhe fitosanitarë.

I pranishëm ne këtë ceremoni ishte edhe drejtori i përgjithshëm i Republikës së Shqipërisë🇦🇱z.Arlind Gjokuta.

Ndërsa Sot, në Tiranë ministri i ekonomise Kreshnik Bekteshi do të zhvillojë takime me funksionarë të lartë per projektin “one stop shop” që nënkupton një kufi, nje ndalesë. Me këtë projekt do te perfitojnë qytetarët e dy shteteve Maqedoni e Veriut dhe Shqipëria,por edhe qytetarë të vendeve tjera.