Ish ushtarët e UÇK-së kërkojnë shkarkimin e Hashim Thaçit nga posti, për tradhëti ndaj Kosovës

Pas zbulimit të një marrëveshje të fshehtë mes ish kryeministrit kosovar në vitin 2013 Hashim Thaçit dhe ish sektretarit të përgjithshëm të NATO-s Anders Fogh Rasmussen për të i’a ndaluar FSK-shkuarjen në Veri të vendit. Ish ushtarët e UÇK-së kanë reaguar ndaj këtij skandali politik duke kërkuar shkarkimin e menjëhershëm të Thaçit nga pozita e presidentit dhe llogaridhënje për këtë marrëveshje. Frashër Oseku ish luftëtar i UÇK-së e ka quajtur gjestin e Thaçit si tradhëti ndaj vendit dhe ushtarëve që dhanë jetën për lirinë e Kosovës. Ja reagimi i plotë i tij