Ja pse rriten pensionet sipas Angjushev

Rritja e pagave në këtë periudhë është një fakt. Analizat e 8 kuartaleve janë përgatitur për nevojat e respektimit të standardeve ekonomike në krahasim me vitet e kaluara gjatë qeverisë së mëparshme. Rritja e pagave në 2013 dhe 2014 ishte 821 denarë, e ndjekur nga 840 denarë, ndërsa në këto dy vjet ishte 2,790 denarë. Kjo e bën ekonominë e vërtetë dhe hapjen e vendeve të punës, tha Zëvendëskryeministri përgjegjës për Çështjet Ekonomike Koço Angjushev në “Top Tema” në Tv Telma sonte, përcjell FLAKA.

Ai gjithashtu argumenton se shifrat e punësimit janë në rritje në krahasim me qeverinë e mëparshme, dhe madje edhe më të mëdha priten për shkak të masës së re të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale që do të mbështesë firmat në pagimin e pensioneve dhe sigurimeve shëndetësore.

“Gjatë këtyre dy viteve të funksionimit të kësaj qeverie 53 mijë njerëz janë punësuar. Kjo do të thotë që presioni ndaj punëdhënësve po rritet, dhe punonjësit kërkojnë në mënyrë të justifikuar ngritjen e pagave. Ndihma për kompanitë është planifikuar për buxhetin e vitit të ardhshëm. Kompanitë do të paguajnë pagën neto ndërsa pensionet shtetërore dhe pensionale do t’i paguaj shteti”, tha Angjushev.

Zëvendëskryeministri Angjushev gjithashtu vuri në dukje se pensionistët gjithashtu do të marrin një rritje pensioni falë ekonomisë pozitive për dy vitet e fundit.

“Për shkak të punësimeve të reja, më shumë para po hyjnë në pension, kështu që ka kuptim që pensionistët të marrin një pension më të madh. Këto masa dhe politika janë përgatitur disa muaj para se të dimë se do të ketë zgjedhje, kështu që nuk është një fushatë parazgjedhore”, tha Angjushev.

Angjushev mohon që rritja e pagave për punonjësit e mjekësisë është pjesë e fushatës zgjedhore.

“Në qoftë se nuk rriten rrogat e punëtorëve në shëndetësi, ne do të mbetemi një shtet pa mjekë. Mjekët filluan të mësojnë gjermanisht dhe të shkojnë në perëndim. Rritja u diskutua në qershorin e vitit të kaluar, gjë që nuk është asgjë e re”, tha zëvendëskryeministri Angjushev.