Ja sa ka shkuar numri i të vdekurve në Kinë nga Koronavirusi

Numri i të vdekurve si pasojë e virusit vdekjeprurës në Kinë po rritet me shpejtësi.

Sipas raportimeve të fundit nga zyrtarët kinezë numri i personave që kanë humbur jetën deri më tani nga koronavirusi ka shkuar në 259, ndërsa numri i të infektuarve 11,791 persona, por nuk përjashtohet mundësia që kjo shifër të rritet.

Provinca Hubei është konsideruar si epiqendra e epidemisë vrastare. Banorët e kësaj zone janë evokuar dhe po mbahen në Karantinë. Rrugët janë mbyllur dhe transporti publik është ndërprerë për të minimizuar përhapjen e virusit.

Të kërcënuar janë ndjerë edhe shtete të tjera përveç Kinës, njëra prej tyre është dhe SHBA-ja, e cila ka vendosur që të ndalojë hyrjen në vendin e tyre të personave që vijnë nga Kina. Gjithashtu ata kanë vendosur që edhe linja ajrore SHBA-Kinë të ndërpritet deri sa të ketë një urdhër të dytë.