Ja sa milion kanë marrë ryshfet mjekët gjermanë

Policia në Hamburg ka nisur në bashkëpunim me prokurorinë e shtetit një kontroll në ambientet e Citoservis me dyshimin për mashtrim me ilaçe kundër kancerit.

Përveç kësaj ndërmarrje farmaceutike u fillua një kërkim dhe disa zyra të mjekëve farmaci një spital dhe në prona private.

Ky është kërkimi më i madh i bërë ndonjëherë në Hamburg, me më shumë se 420 oficerë policie dhe gjashtë prokurorë që morën pjesë në aksion raportojnë mediat gjermane.

Cytoservice është një prodhuesi kryesor i infuzioneve të përdorura në terapinë e kancerit.

Zëdhënësi i Prokurorisë së Kri meve të Biznesit Lidi Ehtering tha se po zhvillohet një hetim kundër 14 personave, përfshirë tre farmacistë nëntë mjekë dhe dy në pozicione drejtuese në kompani.

Sipas televizionit gjerman ARD kompania u ka dhënë ryshfet mjekëve.