Kimete Berisha: Të vegjël jeni Ju për UÇK-në

Kimete Berisha

Neve po na qeshet…hajr ishalla.

S’di qysh e spjegon psikologjia por që popullatës po i kënaqet zemra me ftesat e speciales po i kënaqet.
Ish kanë mirë m’u tregu ma t’matun pak me ndal veten (kishe po na dhimbsen) po nuk po mundemi si në ato rastet kur shkon në t’pame dhe në vend se me ngushëllu familjarin e uron përzemërsisht për humbjen e më të dashurit.
Ndodhin këto situata edhe në kinema.

Dikush gjithmonë që nga fillimi i filmit bëhet me personazhin negativ, dikush qesh kur shikon hor ror e qan kur shikon komedi.

Kështu më ka pas ndodh me filmin ‘Piano’ kërrsh u pata bë me njanin (rahmet i past shpirti) mua më dhimbsej gruaja që u dashurua fort dhe hakikat në njërin e ai katijen kundër asaj dashurie ishte në anën e burrit të saj e nuk gjente qetësi pa më bind edhe mua se ajo dashuri ishte e gabuar.

Populli e di se UÇK nuk po ftohet në Hagë UÇK nuk gjykohet sepse UÇK ishte aleate e NATO-s (por po ftohen individët) prandaj nuk mërzitet hiç hiç ama hiç për juve.

E dimë se në të gjitha ushtritë e botës ka përd*hunues, ka vr*asës e kr*iminelë (mjafton me lexu për skandalet e paqeruajtësve nëpër botë por edhe në Kosovë ka ndodh që paqeruajtësi m’i mashtru vajzën e vogël
me një çokollatë) por ata gjykohen si individë e jo si ushtri.
UÇK bashkëvepronte me NATO-n dhe më interesuar se Gjykata Speciale është e interesuar ‘UÇK’ se nga dolët ju kush jeni ju, çka dreqi keni bë (a s’keni bë) ju në emër të ‘saj’!
UÇK janë heronjtë dhe dëshmorët e saj të rënë.
UÇK janë va*rret!

UÇK janë varfanjakët, të harruarit dhe të shtypurit.
Ju jeni materialistë për të qenë idealistë.
Ju jeni milionerë. E keni vjedh Kosovën qe 20-të vjet në emër të luftës që e kanë bë njerëzit që sot s’kanë bukë m’u ngi ata nuk i fton Gjykata Speciale, ata që i keni shtypur e i keni shka tër rruar ua keni marrë e ua keni vjedh edhe lu ftën.

Kush jeni Ju?
Juve nuk duhet t’ua paguaj shteti mbrojten e avokatëve sepse ju kr*imet nuk i keni bë (ose i keni bë) në emër të shtetit të Kosovës.
Nëse shpalleni fajtorshteti i Kosovës që ju mbron me pare, do të shpallej fajtor.
Ky është krim shtetëror.
E veç nëse shpalleni të pafajshëm, atëherë shteti mund t’ua kompensonte shpenzimet që do t’i bënit.
Veç shteti i Kosovës me mendt e Hajredin Baltazarit bëhet hazarder në emër të UÇK-së i merr në mbrojtje dhe hyn garant për individët që nesër mund të shpallen fajtorë e bashkë me ta edhe Kosova që i futi duart në zjarr për ta.
UÇK nuk gjykohet por individët.
Nuk mund ta mash troni askënd.
Të vegjël jeni Ju për UÇK-në.

UÇK ishte krejt populli, e ju jeni një grup shokësh që e vodhët fondin e lu ftës me ‘ble lirinë’, e pas lirisë m’i ble gjykatat policët prokurorët estradën gazetat televizionet akademine tokat e Kosovës u çliruan me gja k për t’u privatizuar nga ju me 50 centë për me maru ju solitera me ble kerre t’sapo dala nga ‘furra’ e me shku me femra e me ble villa e banesa nëpër Dubai në New York.

Ne ju kemi ‘kuptu’ juve qe 20 e kusur vjet që na keni shkat ërru rininë, duhet të na kuptoni tash edhe ju neve që po gëzohemi me fundin tuaj.
Ju bile jeni kënaq në jetë: pare pushtet se*ks d*rogë all*tia fyella e çiftelia.
E ne, çka kemi me tregu ne n’atë dynja!
P.S. Keep smiling. Jeta ta kthen n’kungull t’kresë.