Koalicioni ASH-AAA në prag të shpartallimit, problem njësia 6 zgjedhore?

Nuk kaloi as mbrëmë lista e kandidatëve për deputet të ASH-së që u mbajtë në Gostivar shkaku i disa përplasjeve të emrave se kush do të jetë pas Ziadin Selës në zonën 6 zgjedhore, përcjell tetovasot.

Siç mëson TetovaSot ekskluzivisht koalicioni ASH-AAA sonte është në prag të shpartallimit, problem sërish njesia 6 zgjedhore! Sipas marrëveshjes së nënshkruar mes Ziadin Selës dhe Afrim Gashit ka qenë numer 5 të jetë kandidati i AAA-së në njësinë 6 zgjedhore, por tash ministri aktual i Kulturës Hisni Ismaili kërkon që AAA-së ti jepet nr 2 ose 3 dhe numrin 5 ose 6 në list. Kjo kërkesë e AAA-së siç duket sërish ka futur në telashe të madhe Ziadin Selën pasi njësinë gjashtë ka probleme me nr 2 që janë katër kandidatë që nuk lëshojnë pe.

Kuvendi mbrëmë ia dha të drejtën që të vendos vet Ziadin Sela se cilët do të jenë në list, andaj deri ora 12 pritet që të dorëzohen në KSHZ lista e të gjithë kandidatëve në të gjithë zonat, nuk dihet nëse do të ketë diçka apo do të garojnë të ndara si parti pasi tani kërkesat janë rritur.
Ndryshe mbrëmë eksluzvisht TetovaSot publikoi listën që nuk u votua edhe atë:

Zona 1
1. Bekim Sali – Skender Zejdi – AAA
2. Dardan Hyseni
3. Valbona Reka

Zona 2
1. Afrim Gashi -AAA
2. Elmi Aziri -ASH

Zona 3
Jozyrtarisht – Arben Taravari

Zona 5
1. Syrja Rashidi – ASH
2. Remzi Memedi -ASH

Zona 6
1. Ziadin Sela
2. Altrim Mamuti – “Adnan Neziri ” mund të zëvendësohet
3. Arta Toci – “Ilirie Dauti” – mund të zëvendësohet
4. Hysni Ismaili – AAA
5. Halil Snopce
6. Afije Jonuzi ose Donika Bakiu -FRASH
7. Afan Ademi- AAA