Kosova demanton Taravarin dhe ASh-në

“Kosova nuk nderhyn ne politikat e brendeshme elektorale te Republikes se Maqedonise se Veriiut

Republika e Kosoves dhe institucionet shteterore te vendit tone, nuk perzihen dhe nuk nderhyjne ne politikat e brendeshme te Shkupit zyrtar.

Ne qendrojme neutral dhe te balancuar sa iu perket koalicioneve eventuale te subjekteve politike ne shtetin tone fqinj, duke pasur parasysh se zgjedhjet nacionale te 12 prillit 2020, ekskluzivisht jane çeshtje e qytetarve, institucioneve dhe subjekteve politike te Republikes se Maqedonise se Veriut, kurse ne si shtet fqinj dhe mik, deshirojme qe ne Maqedonie e Veriut, te rrjedhe nje proces i ndershem, transparent dhe demokratik elektoral, duke arritur progresin e plote te stabilitetit, zhvillimit ekonomik, progresit dhe integrimit euro-atlantik te Republikes se Maqedonise se Veriut!” – shprehet Ambasadori i Republikës së Kosovës në RMV, Gjergj Dedaj.