Kriza ekonomike,Maqedonia kërkon rreth 600 milionë euro

Në seancën e sotme të qeverisë, do të propozohet që shteti të merr kredi prej rreth 600 milion eurove, për shkak të virusit korona. 400 milion euro pritet të sigurohen përmes një eurobondi të ri, 100 milion nga Banka Botërore dhe 70 milion nga Fondi Monetar Ndërkombëtar. Ky huazim është pjesë e masave për të trajtuar krizën ekonomike që është shfaqur për shkak të virusit Covid-19.