Kush mund të udhëtojë drejt BE së pas 1 korrikut, zbulohet lista e shteteve

Euronews thotë se zyrtarët në Bruksel janë duke diskutuar se kush do të lejohet të hyjë në Bashkimin Europian më 1 korrik, ditë kur pritet të hapen kufijtë ndërkombëtarë të BEsë dhe kush do të ndalohet.

Lista tashmë ka ngjallur polemika, pasi Shtetet e Bashkuara, vendi i prekur në të gjithë botën nga COVID 19 me më shumë se 2.4 milion raste, nuk është në listë:

Brazili dhe Rusia gjithashtu besohet se janë në listën e mos-hyrje.

Kush mund të udhëtojë drejt BE së pas rihapjes së kufijëve:

Vatican City ,Monaco ,Montenegro ,Andorra ,Serbia ,Bosnia and Herzegovina ,Ukraine ,Albania ,Turkey ,Kosovo ,Democratic People’s Republic of Korea ,Turkmenistan ,Vietnam ,China ,Thailand ,Myanmar ,Mongolia ,Japan ,South Korea ,Georgia ,Bhutan ,Lebanon ,Indonesia ,Uzbekistan ,India ,Uruguay ,Jamaica ,Cuba ,Guyana Paraguay ,Venezuela ,Nicaragua ,Costa Rica ,Canada ,Angola ,Tunisia ,Namibia ,Uganda ,Mozambique ,Mauritius ,Zambia ,Rwanda ,Ethiopia ,Morocco ,Algeria

Egypt ,Tajikistan ,Kazakhstan ,Palau ,New Zeland ,Australia ,Dominica ,Bahamas ,Saint Lucia