Kush po ja kthen Radushës krenarin e fesë

Nxënja përmendësh e librit të shejt të muslimanëve Kurani po thuaj se aspak nuk implementohet te rinia islame e cila kohë pas kohë është zhytur në botën e teknologjisë e kjo e fundit ka bërë që rinia jonë jo veç nga mësimet por të largohet dhe të mos jet as predikues i fesë.

Por jo të gjithë, sepse disa prej tyre zgjedhin që tërë jetën tja kushtojn fesë dhe islamit ndërsa një pakicë e bëjn të pamundurën që librin e shejtë Kuranin ta mësojn përmendësh i tillë është edhe Venhar Arifi nga fshati Radushë i cili pas një sakrifice 2 vjet e gjysmë ai ariti që të mësoj përmendsh Kuranin famëlart icili ka mbi 600 fletë njëkohsisht ai kreu medresenë në Shkup si një nxënës i dalluar.

Edhe në Radushë si në të gjithë trevat tona thuaj se kishte kaluar një shekull që dikush nuk e kishte mësuar përmendësh Kuranin por as që ishin interesuar.

Këtë krenari Radushës pas një shekulli ja ktheu hfz.Venhar Arifi icili thot se nuk do të ndalët deri sa në radushë të kthehen hafizët.

Mbrëm me rastin e vitit të ri islam kryetari i Bashkësis Fetare Islam hfz.ef.Sulejman ef. Rexhepi ndau diplomën për Venharin dhe disa të tjerë që kishin dhënë provimin e nxënjes përmendësh të Kuranit.