Kuvendi i ndërpret rrogën Gruevskit

Kuvendi ka votuar pro propozimit për ndryshimit të ligjit për pagat e deputetëve,  me të cilin edhe deputetit në arrati, Nikolla Gruevskit i ndërpritet rroga prej deputeti. Gjatë votimit kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferri ka votuar “i përmbajtur”.

Ai tha se nuk është i bindur nëse “propozim ndryshimi i ligjit është kushtetues”.

Gjatë debatit, LSDM dhe VMRO përplasën argumentet e tyre për faktin se është në kundërshtim me Kushtetutën ose jo propozim ligji në fjalë.

Ligji kaloi me procedurë të përshpejtuar.