Maqedoni, hiqet tarifa për importin e pajisjeve mjekësore

Qeveria në seancën e djeshme mori vendim për heqjen e tarifës së importit – tarifës doganore për disa mallëra – materialin shpenzues mjekësor (sipas Përcaktimit nga Takimi i Pestë të Shtabit Koordinator kryesor të Krizave të mbajtur më 20 Mars 2020 dhe Përcaktimit nga Takimi i Gjashtë të Shtabit Koordinator kryesor të Krizave të mbajtur më 21 mars 2020) në lidhje me lirimin nga tarifat doganore për të gjitha pajisjet mjekësore dhe furnizimet shpenzuese mjekësore të importuara në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

“Vendimi ka për qëllim të tejkalon çrregullimet e mundshme të tregut në vend për sa i përket furnizimit me këto mallrave, si rezultat i pandemisë së shpallur të koronavirusit nga ana e Organizatës Botërore të Shëndetësisë dhe masave kufizuese të marra nga vendet individuale në formën e kufizimeve të eksportit për këto produkte”, njofton shërbimi për shtyp i qeverisë.Pajisjet mjekësore dhe furnizimet shpenzuese mjekësore janë përfshirë gjithashtu në Vendim për përcaktimin e çmimeve më të larta për disa produkte në tregtinë me shumicë dhe pakicë, përveç mjeteve dezinfektuese. Dhe për to gjithashtu do të vlejë ndalimi për shtrenjtim, jo deri më 30 mars, por deri në fund të gjendjes së jashtëzakonshme në vend.