Me 151 vota pro dhe 148 kundër, kryeministri grek i mbijeton mosbesimit

Nga gjithësejt 300 deputet në parlamentin grek 151 kanë votuar për kurse 148 kundër votëbesimit të qeverisë së kryeministrit Cipras.

Cipras ka arritur të sigurojë shumicën me ndihmën e gjashtë deputetëve. Deputeti i Reka, Spiros Danielis, katër deputetët e Kamenos edhe atë Vasilis Kokalis, Elena Kundura, Tanasis Papahristopulos dhe Kostas Zuraris si dhe deputetja e pavarur Katerina Papakosta.

148 deputetët e partive opozitare, Demokracia e re, Lëvizja për ndryshim, Agimi i artë, Reka, Lidhja e centralistëve, Partia komuniste greke kanë votuar kundër. Votimi filloi në ora 10.30 pas fjalimit të kryeministrit Cipras.