Nga ky muaj pensionet do të merren me rritje

Shtylla e pensionit është e qëndrueshme, dhe me pensionin e janarit, rreth 322,000 pensionistë do të marrin një rritje prej shtatëqind denarë.

Ministrja e Financave, Nina Angellovska tha në një intervistë për “Brifingu i mëgjesit” se, duke përfshirë indeksin për të rritur koston e jetesës, pensionet në vitin 2020 do të rriten me 900 denarë, i cili pritet të jetë mesatarisht 15.500 denarë, përcjell FLAKA. “Kjo është një kategori e popullsisë që duhet t’i kushtojë vëmendje, të cilët jetuan këtu, kontribuan për këtë vend. Nëse 44 përqind e pensionistëve ose rreth 140,000 marrin pensione deri në 12,000 ose 12,000 denarë, unë mendoj se kur kemi rritje ekonomike, kur kemi projeksion rritjeje prej 3.8% këtë vit, kur kemi rritje minimale të pagave, duhet t’u drejtohemi edhe këtyre qytetarë”, thotë ministrja. Sa i përket qëndrueshmërisë së Fondit Pensional, Ministrja thotë se të ardhurat nga kontributet një vit më parë janë rritur me 10 përqind. Kjo rritje është gjithashtu rezultat i rritjes së punësimit në vend, pasi aktualisht kemi nivelin e papunësisë historikisht më të ulët, tha ajo.