Nisma për bashkimin e Mitrovicës, Pacolli i del krah Bahtirit

Ministri i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Behgjet Pacolli, ka thënë se e përkrah iniciativën e kryetarit të Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri për bashkimin e Mitrovicës.

“Besoj që askush nuk është kundër nismave qytetare, të bazuara në kushtetutë dhe ligj, për më tepër kur këto janë një mekanizëm për ushtrimin e sovranitetit i cili buron nga qytetarët dhe u takon vetëm atyre”, ka shkruar Pacolli në “Facebook”.

Pacolli ka thënë se Republika e Kosovës e ka rregulluar mjaft mirë procedurën dhe kriteret përmes të të cilave realizohet një nismë legjislative nga qytetarët, qoftë për ndryshimin e ndonjë ligji apo hartimin e ndonjë ligji të ri.

“Dihet se inicimi i nismës legjislative është vetëm një fazë e kësaj procedure, dhe se pas kësaj i mbetet Kuvendit të Republikës së Kosovës që të vendos për procedimin e mëtutjeshëm të nismës legjislative, që vjen nga qytetarët”, ka shtuar Pacolli.

Për nismën e qytetarëve të Komunës së Mitrovicës së Jugut për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Kufijtë Administrativ të Komunave, e iniciuar nga kryetari i Komunës Agim Bahtiri dhe Kuvendi Komunal i Komunës së Mitrovicës së Jugut, Pacolli ka thënë se është një e drejtë kushtetuese, që buron nga vullneti i tyre për të ushtruar sovranitetin që i takon vetëm qytetarëve.

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri në një konferencë të mbajtur sot ka thënë se për shtatë ditë sa ka zgjatur peticioni për bashkimin e Mitrovicës atë e kanë nënshkruar 16 mijë e 594 qytetarë.