Një vit nga dhënia e premierës “Shokët e Vërtetë”, projekti që e ngjalli kinematografin në Gostivar

Sot 1 vit të gjith rrugët na çoni drejt pallatit të kulturës në Gostivar atje ku po përgaditshte diçka që Gostivari që moti nuk kishte pasur kështu mysafir.
I madh e i vogël u mblodhën përpara kësaj ndërtese dhe me padurim prisnin që të hapeshin dyert dhe të filloj gjithçka.
Gjat rrugëtimit të ti ai u përball me shum sfida net të tëra pa gjum por trëndafilat e miqve ishin më shum sesa gjembat e armiqve që Alban Fetain nuk e ndalën.
Edhe përskaj kritikave siç e kemi zakon Albani e dëshmoi dhe nuk e la që të vdes kinematografia në Gostivar e jo vetëm sepse çdo kund ku kishte shqiptar tash përmendeshte titulli “Shokët e Vërtetë” Filmi i cili nuk la njeri pa ja derdhur lotët i cili pasqyronte ngjarjen e vërtetë të dy shokëve të afërt si vëllezër, të cilët të përballur nga sfidat e jetës, pësojnë një shkëputje dhe një shoqëri që shkon në pus, një temë e patrajtuar por familjare në shoqërinë tonë .Ajo që e bën edhe më të veçantë këtë film është pjesmarrja e artistit të popullit Çun Lajçi. Filmi është regjistruar kryesisht në qytetin e Gostivarit

Ndërsa që kjo do të ishte ngritur në piedestal nuk e kishte menduar askush përvec ati I cili kinematografinë në Gostivar e ngjiti në maje të piramidës më 20 korik 2018 me shfaqjen e premierës të filmit të parë shqiptar në Gostivar “Shokët e vërtet”.
Albani tash më një i ri i suksesshëm nga Çegrani i Gostivarit tash një vit nuk u ndal me projekte ai lansoi edhe disa filma të metrazhit të shkurtër dhe premton edhe shum e shum projekte të tjera.