Njihuni me presidenten e Singaporit, Halima Jakub fal namazin e mëngjesit bashkë me administratën dhe dëgjon ankesat

Halima është një femër muslimane e martuar me z. Abdullah Habeshi me prejardhje nga Jemeni, të cilët u njoftuan gjat studimeve dhe jetonin në një dhomë të ngushtë.

Në vitin 2017 u zgjodh presidente e Singaporit, në fjalimin e parë drejtuar qeverisë iu drejtua atyre dhe qytetarëve me këto fjalë:
” Unë quhem Halima Jakub, jam një krijesë nga krijesat e Zotit fuqiplotë, të cilit i kam frikën dhe dronë.

Ai që dëshiron të bashkpunoj me mua për të mirën e qytetarit të Sigaporit unë do të jem motra dhe ndihmëtarja e tij.

Preokupimi im kryesorë është avancimi dhe përmirësimi i gjendjës së qytetarëve të Singaporit dhe asgjë tjetër.”

Të arriturat e saja:

– Rritja e të hyrave të Singaporit në 2 trilion dollarë.
– Ngritja e të hyrave të qytetarit në vit në 85.000 dollarë
– Pasaporta e Singaporit ndër pasaportat më të vlefshme dhe më të fuqishme në botë.
– Përqindja e të papunëve ka ra në 1%
– Ka arrit ti realizoj mbi 10.000 projekte gjigante në vend
– Korrupsioni ka rënë në 0%
– I ka liruar të gjitha prodhimet vendore nga tatimi.
– Tani prodhimet vendore arrijnë në vit në 300.000.000.000 dollarë
– Projekti i realizuar i aeroportit më madhështorë në botë.
– Buxheti i shtetit ka arritur në 5.000.000.000.000 dollarë

– Dhe sa për njohuri, çdo ditë e falë namazin e mëngjesit me disa prej administratës së saj në xhaminë qëndrore në kryeqytet dhe pas namazit me kënaqësi i dëgjon ankesat e qytetarëve.

Asnjëherë nuk ka qenë mbulesa prapambeturi e injorancë dhe asnjëherë nuk ka qenë feja në dëm të kombit.

Femër muslimane që meriton të ngritemi në këmbë në shenjë respekti ndaj saj.