Pas reagimit të Dimitrievski, Filipçe ndryshon vendimin!

Pas reagimit nga ana e kreut të komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski në lidhje me vendimin e Ministrisë së shëndetësisë që ndryshimi i gjinisë të bëhet në kuadër të buxhetit të shtetit, ka reaguar kreu i komunës së Kumanovës, Dimitrievski i cili është shprehur kështu:

“Bëj cfarë të duash me jetën tënde, duaje dhe ndrysho gjininë, vendim personal por jo në logari të shtetit e as më pak në llogarinë time. Të kuptohemi, nuk jam kundër të drejtave personale dhe individuale të grupeve të margjinalizuara, i respektoj ato por kjo është shumë ofenduese. Në vendet demokratike ligji është vullnet i shumicës e jo dëshirë individuale e dikujt”, kështu ka shkruar Dimitrievski.

Ndërkohë që duket se ky qëndrim i tij ka ndikuar që ministri i shëndetësisë Filipce të reflektojë dhe të ndryshojë qëndrimin dhe vendimin bashkë me një pjesë tjetër të ministrave në kabinetin qeveritarë të cilët kanë shprehur vullnet për mbështetje të këtij vendimi!

Прави со сопствениот живот што сакаш, сакај и менувај пол, лична одлука, но не на државна а уште помалку на моја…

Gepostet von Maksim Dimitrievski am Donnerstag, 27. Juni 2019