Pendarovski: Ndotja planifikoj të jetë në axhendën e seancës tjetër të Këshillit të Sigurimit

Presidenti Stevo Pendarovski beson se problemi i ndotjes mund të zgjidhet vetëm me koordinimin dhe përfshirjen e të gjitha institucioneve përkatëse dhe planifikon të diskutojë këtë problem në seancën e ardhshme të Këshillit të Sigurimit, përcjell FLAKA.

“Problemi i ndotjes mund të zgjidhet vetëm me koordinimin dhe përfshirjen e të gjitha institucioneve përkatëse. Prandaj, unë do të intensifikoj komunikimin dhe koordinimin me organizatat e shoqërisë civile aktive në fushën e ekologjisë. Në përgjigjen time ndaj letrës së hapur nga OJQ-të e ndërlidhura dhe iniciativat, unë thirra përfaqësuesit e nënshkruesve të letrës për një takim në zyrën time më 14.11.2019 në orën 13.30. Gjithashtu, problemin e ndotjes që planifikoj ta trajtoj në seancën e ardhshme të Këshillit të Sigurimit. Dua që OJQ-të të dinë që unë jam plotësisht i disponueshëm për të ndihmuar në aktivitete, të jem mbështetës i zërit i iniciativave qytetare dhe një urë lidhëse për një komunikim më të shpejtë dhe më efektiv midis institucioneve kompetente dhe OJQ-ve”, shkruan Pendarovski në përgjigje të një letre për OJQ-të dhe iniciativat.