Profesoresha Shukrije Bytyqi, ish deputete në legjislaturen e pestë, ja mësyen sërish garës

Shukrije Bytyqi u lind më 14 prill të vitit 1977 në fshatin Shkozë, komuna e Malisheves.

Shkollën fillore e përfundoi në vendlindje ndërsa atë të mesme, e përfundoi me sukses të shkëlqyeshëm në Malisheve.

Studimet themelore i përfundoi në Fakultetin e Kimisë të Universitetit Hasan Prishtina, poashtu edhe studimet master i përfundoi në Universitetin Hasan Prishtina, ku u dallua si studente e shkëlqyer.

znj.Bytyqi ushtron profesionin e mësimdhenies, ajo ligjëron lëndë nga fusha orientimit në karrier , aktualisht në shkollen e mesme profesionale Kujtim Krasniqi, ndërkaq në të kaluaren karrieren e saj si mësimdhënese e filloi në vendlindje, pra në Shkozē, duke ligjëruar lëndën e kimisë si dhe matematikes.

znj.Bytyqi gjithashtu ishte mēsimdheënese e lëndes së Kimisë në gjimnazin e shkencave natyrore Hamdi Berisha në Malisheve.

Znj.Bytyqi, njihet si njē femer që largoi shumë barriera, ndermori shumë pērgjegjesi duke ushtruar funksione të shumta gjatë karrierës së saj ndër vite, ajo ushtroi funksione të shumëta dhe jashtëzakonisht të rendesishme,ndēr to edhe funksionin e Zyrtarës në KK të Malishevës – oficer i preventivës ndaj zjarrit, për dy vite, ku rezultoi shumë suksese dhe progres të vazhdushem.

Kujtojm, që znj.Bytyqi ishte edhe Deputete ne Periudhën pestë Legjislative të Kuvendit të Republikës së Kosovës (17.07.2014 – 10.05.2017), e cila kishte plotë 6,023 vota , duke qenë në menyrë aktive zëri i popullit, duke përfaqësu interesat jetike të vendit.

Gjatë periudhës sa ishte deputete, Bytyqi ishte edhe pjesē aktive e komisioneve nē vijim; Komisioni për Arsim, Shkencë dhe Teknologji, Komisioni për Kultur, Rini dhe Sport, Komisioni për Shëndetesi, Punë dhe Mirëqenie Sociale, Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi gjinore, Persona tē pagjetur dhe Peticione.

Ish-deputetja e Kosovës, Shukrije Bytyqi , është përseri pjesë e listës së koalicionit Nisma Socialdemokrate-AKR-PD nga rradhët e Nismës Socialdemokrate, e cila bartë numrin 30✅ në listen e të nominuarve për deputet!

Bytyqi , është një vlerë e dëshmuar tashmë, dëshmi e qartë për intelektualitetin, moralin dhe parimet e saj strikte rreth etikes, profesionalizmit si dhe transparences me qytetarët, ketë e ka deshmuar ndër vite duke qen gjithmon afer qytetarëve, gjdo ditē duke degjuar nga afer prokupimet, sfidat, planet dhe gjithmon ka qen e pa kursyer në mbeshtetje të plote morale për çdo qytetar.

Bytyqi, deshiron të jetë përseri në shërbim të popullit , per t’i përfaqesuar qytetaret me nder e dinjitet!