Pushteti dhe opozita optimistë për zgjerimin e BE-së

Qeveria dhe opozita janë optimistë në lidhje me mundësinë e vendeve evropiane të bëhen unanime gjatë muajve të ardhshëm për çështjen e zgjerimit të BE-së. Takimi i presidentëve Macron dhe Pendarovski dhe informacioni që Franca tashmë ka përgatitur një “non paper” të ri me metodologjinë e re, Kryeministri Zaev jep shpresë se Evropa do të harmonizohet deri në samitin e Zagrebit dhe se motivimi ynë mund të mbahet, përcjell FLAKA.

Kreu i opozitës Mickoski është i kujdesshëm në vlerësimin e takimit të djeshëm të presidentëve. Ka informacione se bëhet fjalë për takim vetëm për disa minuta, thotë ai. Por duke e ditur që zgjedhjet e ardhshme janë një parakusht i rëndësishëm për Francën, ai theksoi se si qeveria ashtu edhe opozita duhet të marrin pjesë në përmbushjen e kërkesës për një proces të drejtë zgjedhjesh.

Dje, presidenti Pendarovski përcolli informacionin që mori nga kolegu i tij Macron: Deri në Mars duhet të miratohet një metodologji e re për negociatat e anëtarësimit në BE. Pastaj vendimi i Këshillit Evropian në samitin tjetër në maj duhet të pritet. Presidenti ynë e ka sqaruar se Maqedonia nuk pranon asnjë alternative për anëtarësimin e plotë, pa marrë parasysh sa vite do të zgjasë ai proces.