Remzi Abdullahi: Sot u paguan 238.6 milione denarë për bujqësinë

Zëvendës drejtori i Agjencisë për Përkrahjen e Bujqësisë dhe Zhvillimit rural, Remzi Abdullahi, ka paraqitur pagesat e sotme të subvencioneve në bujqësi, shumë kjo e konsiderueshme, në shërbim të zhvillimit rural, me vlerë 238.6 milion denarë.

Z. Abdullahi ka shkruar po ashtu se “ka pagesa të fondeve për gjitha fermat bujqësore që kanë të mbjellura dhe bagëti të siguruara. Për mes kësaj mase, shteti subvencionon 60 për qind të fondeve që fermerët kanë dhënë për politikën e sigurimit.

Poatimi i plotë i Remzi Abdullahit:

Janë paguar 238.6 milion denarë subvencione për disa masa
Përfituesit e masës” 211 Ndihma për kryerjen e veprimtarisë buqësore në zona me mundësi të kufizuara për veprimtari buqësore”
Ka pagesa të fondeve për gjitha fermat buqësore që kan të mbjellura dhe bageti të siguruara.Për mes kësaj mase ,shtetit subvencionon 60 përqind të fondeve që fermerët kan dhënë për politikën e sigurimit.
Agjencia për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim Rural sot ka paguar subvencione në vlerë prej 238.6 milion denarë.
Këto janë pagesa për disa masa për program për vitin 2019, si më poshtë: – kryerja e veprimtarisë bujqësore në zona me mundësi të kufizuara, ose e njohur më mirë si POM – prodhimi organik – prodhimin e bazës, prodhimin e fidanëve dhe për prodhimin e materialit farë të çertifikuar – sigurimi i të korrave kundër katastrofave sipas programit – 2020
AFBZHR vazhdon të jetë nxitësi kryesor i bujqësisë dhe zhvillimit rural