RMV, nga mesnata çmime të reja të derivateve

Benzina prej sonte në mesnatë do të lirohet për tre, ndërsa diseli për 2,5 denarë për litër, vendos sot Komisioni Rregullator për Energjetikë.

Çmimi i ri i EUROSUPER BS-95 do të jetë 64, ndërsa EUROSUPER BS-98 do të arrij 66 denarë.

Një litër EURODISEL (D-E V) do të shitet për 56, ndërsa Vaji ekstra i lehtë për amvisëri (EL-1) për 45 denarë.

Për 3,175 denarë lirohet edhe mazuti M-1 NS, dhe një kilogram do të kushtojë 30,390 denarë.

Në periudhën e fundit shtatëditore çmimet e derivateve të naftës shënojnë ulje edhe te benzina mesatarisht prej rreth 10,40 për qind, te diseli për 9,63 për qind te vaji ekstra i lehtë për 9,47 për qind, ndërsa mazuti për rreth 12.01 për qind. Në të njëjtën kohë kursi i denarit krahasuar me dollarin është ulur për 0,35 për qind.