Selami: U paguan rreth 17,4 milion denarë për subvencione për grurë të blerë nga prodhimi vendas

Agjencia për mbështetjen financiare të bujqësisë dhe zhvillimit rural sot ka paguar rreth 17.4 milion denarë në llogaritë e blerësve vendas të grurit, konkretisht bëhet fjalë për pagesa të subvencioneve nga masa shtesë për pagesa direkte për grurin e blerë nga prodhimi vendas. Subvencionet për blerësit e grimcave të bukës të bëra në shtëpi, për të gjithë ata që kualifikohen për këtë ndihmë financiare, paguhen pa përzgjedhje brenda një dite.

Agjencia për mbështetjen financiare të bujqësisë dhe zhvillimit rural, disa ditë më parë ka paguar edhe 333 milion denarë për qumështin e dorëzuar, arpën e orizit, si dhe për kulturat bimore të dorëzuara në objektet e përpunimit.

Deri më tani, në një periudhë të shkurtë prej dy viteve janë paguar gjithsej 319.3 milion euro. Disa nga mjetet e paguara janë gjithashtu për borxhet e vjetra për subvencione të papaguara nga viti 2012, 2013, 2014, 2015 dhe 2016.

Agjencia për mbështetjen financiare të bujqësisë dhe zhvillimit rural vazhdon pagesën jo selektive të mjeteve të subvencioneve në periudhën vijuese. Në një ditë, të gjithë ata që kualifikohen për ndihmë financiare u paguhen subvencione.” – thotë Selami