Sheqerinska: Marrëdhëniet tona me Iranin janë modeste, por jo të ndërlikuara si me Shqipërinë

Sipas Ministres së Mbrojtjes, Radmill Sheqerinska marrëdhëniet tona diplomatike me Iranin janë shumë modeste, por jo aq të ndërlikuara sa çështja e tyre e hapur me Shqipërinë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Shumica e vendeve nuk tërhoqën trupat. Ata thjesht i transferuan nga Iraku në Kuvajt, me planin se kjo është përkohësisht. Misioni në Irak është një mision i rëndësishëm, por nuk është luftë. Në parlamentin e tyre pati debate pas sulmit dhe vrasjes së gjeneralit iranian. Prania e NATO-s në të gjithë rajonin është rezultat i krizës”, tha Ministrja Sheqerinska për “Slloboden Peçat”. Sipas Sheqerinskës, marrëdhëniet tona diplomatike me Iranin janë shumë modeste, por jo aq të ndërlikuara sa çështja e tyre e hapur me Shqipërinë. Ajo thotë se për momentin nuk ka asnjë arsye të shqetësohet për praninë e organizatave joqeveritare të lidhura me Iranin, pasi që Maqedonia nuk është në interesin e tyre. “Asnjëherë nuk duhet të eliminojmë rrezikun e strukturave të radikalizuara islamike që kthehen nga frontet atje. Si Maqedonia ashtu edhe rajoni në tërësi, bota po jeton me rrezikun e terrorizmit. Nëse në një moment mendoni se kjo po i ndodh dikuj tjetër, do të zgjoheni të tronditur dhe të befasuar, sepse bota po jeton nën presionin e terrorizmit. Ne jemi specifik sepse jemi më afër dhe për shkak të këtyre prezantimeve dhe ndikimeve në të gjithë rajonin”, tha Ministrja Sheqerinska.