Shkodran Tolaj – drejtor i suksesshëm i Ansamblit të këngëve e valleve në R.M.V dhe përfaqësuesi më dinjitoz i kulturës sonë mbarëkombëtare

Kohë më parë artisti Shkodran Tolaj i cili është vlerësuar si njeriu i përvjetoreve të mëdha, kujtojmë këtu projektin e 20 vjetorit të Epopesë së UCK-se dhe Adem Jasharit”Heroi i zemres”, këngën e 10 vjetorit të shtetit të Kosovës “Gjaku i Kastriotit” apo edhe interpretimin si solist i parë i himnit të Kosovëes, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Është vlerësuar nga kritika gjermane si zëri i madh nga shteti i vogël i Kosovës por në të vërtetë kontributi i tij nga viti 2012 u takon gjithë shqiptarëve e edhe atyre të Maqedonisë. Kujtojme dy projekte kombëtare të qytetit të Kërcoves “Shqipet e Uskanës” dhe “Kërcovari”. Padyshim që jeta emri i tij është një prej më prezentëve viteve të fundit në skenën muzikore dhe vendosja e tij në krye te Ansamblit shtetëror të këngëve e vaëleve shqipe në Maqedoni ishte një akt mbarëkombëtar.
Tolaj vetëm brenda dy muajve ka arritur që ansamblit ti jep dimension të funksionimit institucional që meriton ndërkaq suksesin patëm mundësi ta ndjelim përmes valëve të Tv të Maqedonisë në koncertin e 25 dhjetorit në Shkup ku qindra qytetarë nga emocionet dilnin nga salla me lot në sy. Tolaj këto ditë ka dhënë dhe mesazhin e parë për 2020.

Për më tepër ndjekim postimin e tij në fb.