Shqipja,VMRO-DPMNE me amendamente në përputhje me rekomandimet e Komisionit të Venecias

Derisa partitë që votuan për miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve nuk gjejnë forcat për ri-shqyrtimin e tij, VMRO-DPMNE-ja do të propozojë amendamente në përputhje me rekomandimet e Komisionit të Venecias. Hrisitijan Mickoski kërkon nga Qeveria dhe të gjitha partitë politike t’i mbështesin amendamentet e opozitës, me qëllim që ligji të bëhet kushtetues dhe të largohet diskriminimi ndaj gjuhëve të bashkësive tjera etnike. Opozita pritet që gjatë javës t’i propozojë amendamentet në Kuvend.

VMRO-DPMNE-ja do të propozojë amendamente ndaj Ligjit për përdorimin e gjuhëve të cilët para se gjithash do t’i përmbajnë vërejtjet e Komisionit të Venecias dhe do të jenë në përputhje me Kushtetutën e Maqedonisë. Një ligj jo kushtetues, ta bëjmë kushtetues në shpirtin e vlerave Evropiane. Askush në shtet të mos ndjehet i dëmtuar. Këto amendamente duhet mbështetur nga Qeveria, Zaevi dhe koalicioni i tij. Kjo do të dëshmojë se nuk ka kompromis kundër drejtësisë. Deri sa kjo nuk ndodhë do të mbizotëron populizmi si para hyrje për gënjeshtra të reja”-pohoi Hristijan Micskoski, kryetar i VMRO-DPMNE-së.

Opozita shqiptare vazhdon të mbajë qëndrimin se gjuha shqipe duhet zyrtarizuar me Kushtetutë, me qëllim dhënien fund të keqpërdorimeve për pikë politike. Lëvizja Besa kërkon qëndrime të unifikuara të partive shqiptare, me qëllim zyrtarizimin e shqipes me Kushtetutë.