Sistemi elektronik për kthimin e TVSH-së është gati

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, mbrëmë nga Kumanova kumtoi se sistemi elektronik për kthim të TVSH-së për qytetarët është gati dhe se në maj ose qershor do të testohet, ndërsa për ta realizuar këtë të drejtë qytetarëve nuk iu nevojitet kartelë elektronike ose ruajtje e llogarive fiskale, por vetëm me fotografim të llogarisë fiskale dhe shkarkim të aplikacionit të veçantë.

Zaev theksoi se kthimi i TVSH-së ka dy qëllime, e para është ta mënjanojmë evazionin tatimor e cila zyrtarisht është 30% e TVSH-së, qytetarët e paguajnë gjithkund por dikush nuk e paguan në arkën shtetërore. Ku do që të shkoni të kërkoni llogari fiskale që 15% i TVSH-së i vendosur në llogarinë fiskale t’u kthehet prapa.

Kthimi i TVSH-së do të filloi nga 1 korriku.